torsdag den 8. december 2011

Æbleskiver

Vi skærer æbler i de tyndeste skiver og fjerner kærnehuset. Så bliver de lagt på bagepapir i et lag og placeret i ovnen på varmluft med en lille åben sprække, som dampen kan slippe ud gennem. Der får æbleskiverne nogle timer ved ca. 50 grader indtil de er ganske tørre. Når skiverne er næsten tørre kan ovnens fem pladers indhold fint samles på en plade indtil de er helt tørre, så er der nemlig plads til nye æbleskiver. Når æbleskiverne er tørre og afkølede, så kan en lille prinsesse nemt putte produktionen i glas, hvor de kan holde sig i årevis eller bare indtil de er spist, hvilket sjældent varer længe. De er gode til madpakken eller bare til hygge. Og de kan trække i cognac og bruges i konfekt, men det er knapt så børnevenligt. 

8 kommentarer:

Vibeke sagde ...

Tror børn sover ekstra godt hvis de har spist et lille stykke konfekt med hjemmelavet æbleskiver trukket i cognac ;-)
Ser bare så godt ud med alle de tørret æbleskiver.

Signe sagde ...

Du har alle de gode løsninger :-)
Æbleskiver dekorative og absolut foretrukket snack hjemme hos os. Altså bortset far små menneskers hang til vingummi. Men på fritvalgslisten er de foretrukne.
Knus

Kager skal der til sagde ...

Ummm hvor ser de gode ud !!!

Tror det må prøves en dag !

Hyggehygge
Marianne

Misbah sagde ...

elsker æble chips. De ser gode ud Signe :)

Signe sagde ...

Kære Marianne
De er lækre og nemme i øvrigt. Du burde bestemt forsøge.
Knus til dig

Signe sagde ...

Kære Misbah
Hos os er de også i høj kurs. Pærechips er et godt alternativ.
Tak
Signe

Anonym sagde ...

Det ser utroligt lækkkert ud, og så er det jo også sundt med frugt ;-)

Mvh Claus
Polterabend Event

Anonym sagde ...

Det ser godt nok lækkert og sundt ud. Det må jeg afprøve næste gang! Har alligevel aldrig tænkt over det kunne gøres på den måde!

Mvh
Søren fra
Sejegadgets.dk