tirsdag den 15. juni 2010

Kage"konkurrence" i børnehaven

Børnehuset hvor begge mine vidundre går holdt sommerfest i weekenden. Jeg havde en bamse og en tryllekunstner i cirkusforestillingen.Og med til arrangementet hører en kagekonkurrence. Hans ønskede sig en turtleskage, så sådan en lavede vi og Hans stillede gerne legetøj til rådighed til at modellere ud fra.

Men så var han så tilgengæld også med til næsten hele processen, som faktisk ikke tog så lang tid, men han sad bare lige så stille og snakkede om hvordan figurerne så ud og æltede lidt i nogle klumper "modelervoks". Og pået tidspunkt sagde den lille mand så "mor nogle af turtlesne har gået til den store tandlæge og nogle af dem har gået til den lille tandlæge". Og han havde da også ganske ret for de har nemlig slet ikke lige store tænder. Den første jeg lavede havde betydeligt mindre tænder end de næste - da i hvertfald en 15-20 %. Men Hans er jo ikke sådan til at snyde.
Noget af det gode ved mine turtles er deres skjolde, som har fået ridset et skildpaddemønster, som jeg synes virker rimeligt troværdigt omend det ikke helt ligner figurens. Men jeg synes de er supergode og ligesådan med det prægede mavebånd.

Jeg har glemt at tage billeder efter at skumfiduserne (ubrugte make-up-svampe fra Matas) blev fjernet, så sådan er det. Tricket med svampene har jeg lært af Vibeke og det er et supertrick. De er nemme at bruge og de klæber ikke fast.
Turleskagen indeholder chokoladelagkagebunde og hindbærmousse. Hjemmebagt og hjemmelavet.

Anes kage var denne cirkuskage, som indeholder et væld af bunde, men som tilgengæld er enklere i designet omend jeg faktisk synes det er en god kage til lejligheden og at klovnene er superfine. De er fra en silikoneform og så malet, så de er forskellige allesammen.
Kagen består af en chokolade lagkagebund, to mandelmarengsbunde og toppen er drømmekagebund. Ind imellem er der så jordbærrabarbermousse og mørk chokoladeganache. Det er første gang jeg har prøvet at lave ganache, men det er da for nemt, så det er bestemt ikke sidste gang. Hjemmebagt og hjemmelavet.

NB det er Hans bag kagen.

Min mor tog dette billede af de deltagende kager. Og vinderkagen blev (på en bedømmelse af både udseende og indhold, som dommeren sagde) den hvide-lyserøde sag i baggrunden. Jeg har ikke noget close-up. Men kagen er dekoreret med en lidt futoristisk version af run-out - altså glasuren var løbet ud over det hele og indeholdet var en blanding af lyse og mørke bunde fra en pose med posecreme og dåsefrugt. Kald lige det for konkurrence igen - prøv med lodtrækning. I øvrigt lavede man nogle regler for konkurrencen som man udleverede da kagerne blev modtaget - ikke da man bad om folk ville bage kage og dem lavede man så om undevejs i løbet af dagen. Jeg blev faktisk irriteret og jeg gider ikke at deltage i den slags jantelovsudbasoneringer helt generelt.
Jeg mener jeg vil gerne tabe i en fair konkurrence med klare regler, men ikke fordi nogen bare har en byld i røven og gerne vil please alle og dermed ingen. Og i øvrigt var der ikke nogen der efterfølgende købte af vinderkagen før alle andre kager var udsolgt.

Den sidste kage var i øvrigt også hjemmelavet fra ende til anden. Men nå smag og behag er jo forskellig og der var så mange drenge som var begejstrede for den turtleskage at det var det hele værd og Hans var stolt af sin kage og Ane var stolt af sin.

10 kommentarer:

Mig sagde ...

De er skide flotte de kager !!!
Og hvis jeg havde lavet "vinderkagen" ville jeg edder sgu være flov over at min ... tal pænt - kiksede lagkage.. Vandt...

For enhver må sgu da kunne se at dine var de flotteste og sejeste... og lavet med kærlighed !!!

Hmmm lorte jantelov !!!

Er sikker på at vi alle her er HELT enige om hvilke kager der burde have vundet !!!

Basta...

Fnis

Hyggehygge
Marianne

Lene's kage-design sagde ...

WAUW en fin turtles kage :)
Jeg er vild men det mønster på skjoldet og må ind og kigge næste gang jeg skal lave tuttles..

unfair konkurrence!!
Hilsen Lene

Luna sagde ...

Ej helt ærligt - dine kager er da sindssygt flotte og jeg forsteller mig, at de smagte bedre end den lyserøde! Jeg ville have stemt på dig!

Signe sagde ...

Tak for opbakning. Jeg føler mig jo i bund og grund også som den eneste med kager værdige til at vinde - fordi de andre deltagende kager ikke rigtigt havde gjort et seriøst forsøg.
Jeg har stukket i skjoldet med en lige kniv og lavet mønstret på den måde.
Tak til jer. *ss*
Signe

Anonym sagde ...

Længe leve ondt-i-røven-folket :) Not.. Dine var klart de flotteste...

Malou Klidmoster sagde ...

Om jeg begriber hvorfor du ikke vandt - den er jo så superflot den cirkuskage!

Du er godt nok dygtig, de turtles er så gennemførte og vellignende. Faktisk troede jeg ved første øjekast at det var legetøjsfigurer der var brugt som pynt.

You rock :-D

Signe sagde ...

Kære Anonyme
Tusinde tak.
Signe

Signe sagde ...

Kære klidmoster
Jeg tror at jeg ikke vandt fordi jeg vandt sidste år og fordi jeg jo derfor ødelægger det for de andre.
Og tak for roserne.
Vi havde faktisk meget hygge ud af at lave disse kager, så på den led var det rigtigt glædesbringende kager. Og alle drenge til festen var henne og pege og kigge og sige til deres forældre at de ville have lige præcis denne kage. Og jeg har fået en lang række gode tilkendegivelser på smagen, så på den måde var det godt.
Knus

Anne (Kagekrummer.com) sagde ...

Du er vinderen - uden tvivl! Dine kager er suveræne og jeg kan godt forstå at du blev en smule indebrændt over en så ufair konkurrence - så skal man helt lade være med at kalde det en konkurrence hvis man ikke har n..... til at udråbe den rigtige vinder. Du får "5" af mig :)

Signe sagde ...

Kære Anne
TAK for dine point og de betyder faktisk nok mere end amatørbedømmelse ville have gjort hvis altså der havde været en rimelig bedømmelse, men...
Og indebrændt er nok faktisk det ord som dækker bedst.
Og spader har bedst ved at blive kaldt spader, så er verden til at forstå.
Knus til dig