torsdag den 17. juni 2010

Verdens bedste rabarbertærte

Jeg har bagt denne rabarbertærte hvert år siden jeg så den i morgentv mens jeg var på barsel og jeg ser ellers aldrig morgentv. Det vil sige nu hænder det jævnligt at vi ser morgentv - men det er ramasjang og det er bestemt ikke for min skyld.

Denne rabarbertærte er bare god - kold eller varm. Den dag den er bagt eller efter et par dage. Med creme fraiche eller is eller bare som den er. Det er bare en god rabarbertærte.


Mørdejsbund:

75 g hvede­mel,
15 g flor­melis,
75 g koldt smør

Samles hurtigt og stilles på køl 1/2 time. Derefter rulles den ud eller trykkes ud i en springform og den skal nå ca. 2 cm op ad siderne.


Marcipanmasse:
75 g marci­pan
100 g suk­ker
2 ægge­hvider

Røres jævn og fordeles på bunden.

Rabarberlag
300-400 g raberber i mindre stykker fordeles i formen.

Dej:
100 g smør
100 g sukker
2 æg og evt 2 ekstra æggeblommer
100 g mel
1 tsk. bage­pulver
100 g groft­hakket chokolade
korn af 1 stang vanille

Smør og sukker røres godt sammen. Æggene kommes i et ad gangen under omrøring. Mel, bagepulver og vanillekorn tilsættes. Tilsæt chokolade og fyldet fordeles på rabarberlaget.
Låg:
70 g koldt smør
70 g brun farin
70 g havregryn

Bland ingredienserne sammen til smuldr og fordel det over kagen.

Bages 45 minutter ved 180 grader.


Og det er godt på en lidt syndig måde.

4 kommentarer:

Marianne sagde ...

Lyder godt nok dejligt !!!!

Signe sagde ...

Kære Marianne
Og det er det.
Der kommer lige en konkurrende opskrift en af dagene, når jeg lige får afprøvet min kollegas opskrift.
Knus

Anonym sagde ...

Har lavet kagen i dag! Den er bare super god :) længe siden jeg har smagt sådan en god kage Så takker mange gange for at du har delt den, så jeg også kunne få glæde af den vi var 9 som spiste den og alle syntes den var en drøm :)

Ann Katrine sagde ...

lyder rigtigt lækkert, den vil jeg prøve næste gang mødregruppen kommer til formiddagskaffe...formoder den sagtens kan spises om formiddagen :-)