Bund:
200 g sukker
135 g smør
4 æg eller 8 fra dværghøns
4½ dl mel
3 tsk bagepulver
2 spsk vanillesukker
1½ dl mælk
100 g revet marcipan
Pisk sukker og smør luftigt og tilsæt et æg ad gangen under piskning. Vend de tørre ingredienser forsigt i blandingen. Tilsæt marcipan og mælk og vend det ned i dejen.
Bages i en lille bagepapirsforet bradepande i 20-25 min ved 180 grader.
Top:
1 dl vand
100 g smør
200 gram brun farin
100 g sirup
120 g kokosmel
½ dl whiskeylikør eller whiskey
evt 1 tsk pulverkaffe
Det hele koges sammen i en gryde og vendes ud over kagebunden efter bagning i 20-25 og der bages yderligere 15 min eller indtil kagen er gennembagt.
Og kagen er også fantastisk dagen efter og hvad der derefter sker med kagen skal jeg ikke kunne sige for børn, gæster og kolleger synes den smager godt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
2 kommentarer:
Jeg er jo ved at lave kagebord, og jeg stod virkelig og havde et KÆMPE dilemma om jeg skulle lave brunsviger eller drømmekage... Desværre vandt brunsvigeren i denne omgang :)
Har du flere forkortelser? jeg skal prøves med?
Kære Louise
Når jeg støder på forkortelserne kommer de på din side, for jeg synes din "indsamling" er hyggelig.
Men SP og UCF er umiddelbart det som ligger godt til mine hænder. IMBC fungerer ikke helt så godt og MMF har jeg endnu til gode at prøve.
Både Brunner og drømmekage er gode klassiske egnskager. Og egentligt lidt ens idet omend de er meget forskellige.
Signe
Send en kommentar