mandag den 13. december 2010

Specier - en opskrift (hindbær, marcipan, ingefær, og de helt almindelige)

Specier er som tidligere skrevet (og så er det jo sandt) julesmåkagen.

Jeg bruger som regel Bedstemors kageopskrifter. Altså det hedder bogen. Det er ikke min bedstemor. Og egentligt er det lidt sjovt for specier har været julesmåkagen hele min barndom, men der findes ikke nogen familieopskrift, i hvert fald ikke en som nogen har delt med mig.

Specier - de almindelige
185 g smør
100 g flormelis
½ æg
250 mel (helst kagemel)
korn fra en vanillestang

Laves som alm. mørdej.
Rulles i to stænger som pakkes i husholdningsfilm og lægges på køl indtil de skæres og bages 210 C varmluft i 7-10 minutter.

Varianter:
Tilsæt frysetørrede hindbær - det er vidunderlig på en lidt pigeagtig måde og de forsvandt som dug for solen.
Chokolade - hakket eller den nemme variant i små knapper (dem fra Aldi er små).
Ingefær - revet og masser af det for ingefær smager godt
Chokolade og grofthakkede røde coctailbær
Marcipanspecier - jeg bruger Anneauchocolat´s opskrift. Og den bliver endnu bedre med en hel masse ingefær. Og hvis man ikke siger til nogen at man putter ingefær i så er det ikke sikkert at de opdager det. Marcipanspecier er også gode med frysetørrede hindbær.
Citronskal - altså nok bare fordi de fleste småkager er gode med lidt revet citronskal.

NB: Småkager kan kun bages med smør - fordi alt andet smager grimmere

2 kommentarer:

Tanker skal der til sagde ...

Takker, de lyder jo vildt nemme ....

Må prøves hihihihi

Hyggehygge
Marianne

Signe sagde ...

Kære Marianne
De er nemme og gode. Så hvad mere kan man ønske.
Juleknus