fredag den 4. september 2009

Definer kage

Hvad er kage? Definer kage - det er faktisk ikke så ligetil som det umiddelbart lyder. En kage er bagt og består af noget sødt og noget stivelse. Men hvad er så gammeldags æblekage? Er det bagt. Altås tjahhh makronerne er jo bagt, men resten er kogt. Er klejner kager - de er jo kogt i olie. Og pandekager er stegt...

Det sjove er vel et eller andet sted at der ikke er nogen som er i tvivl om hvad kage er. Det er jo så ligetil. Vi ved jo allesammen godt hvad en kage er, men prøv lige at definere kage. Manden som ellers synes der er for meget kagesnak hjemme hos os, snakkede faktisk meget længe om emnet, mens han gav massage (hvilket næsten er usandsynligt).

Wikipedia skriver således (jeg har klippet lidt i teksten):
Cake is a form of food that is usually sweet and often baked. Cakes normally combine some kind of flour, a sweetening agent, a binding agent, fats, a liquid and some form of leavening agent, though many cakes lack these ingredients and instead rely on air bubbles in the dough to expand and cause the cake to rise.

Så kage er en form for mad, der som regel er sød og som regel er bagt. Så rugbrød er kage. Det er både sødt og bagt. Og Æggekage er "ægge" kage, da det hverken er sødt eller bagt. Og æblekage er kun kage, hvis den er sød. Gulerodschips er både søde og bagt - så de er kage og ikke snacks.

En god holdbar og ikke anfægtbar definition efterlyses. Den gode definition belønnes med kage (hvad så nu end det er...)

Ingen kommentarer: