onsdag den 2. februar 2011

Tommelisekage - den fineste lille naturprinsesse med åkander

Jeg holder ganske meget af eventyret om Tommelise. Hun er da en vaskeægte prinsesse. Født som ønskebarn, eventyrligt nysgerrig og hun stiller sig ikke tilfreds med den nemme løsnig. Hun vælger med hjertet og står ved det uanset hvilket besvær der så kommer med undervejs. Hun glædes ved naturen, ved små ting og ved store ting. Se det er en rigtig prinsesse.
Og denne kage var så den fine kage til min kageprinsesse kagefødselsdag. Bare fordi jeg godt kan lide hende. Hun er ikke en kunstigt opstyltet Disney-prinsesse. Og Disney har i lidt for høj grad ret til de ægte prinsesser. Nogen gange glemmer vi nemt alle hverdagsprinsesserne. Og de er nu altså de vigtigste. Alle os hverdagsprinsesser.
Tommelise sidder på et åkandeblad, som bæres oppe af vandet ligesom alle åkanderne. Hvis jeg havde haft rigtigt god tid var der måske kommet en tudse forbi eller en masse fine insekter. Det gjorde der så altså ikke denne gang. Der kom blot en enkelt gylden sommerfugl forbi. Den fløj lige forbi Tommelise, så hun måtte bøje nakken for at tale med den og det gjorde hun så - den lille prinsesse.
Åkanderne er lavet i en skål. Og de nederste blade er så sat på til sidst. Midten er presset ud af hvidløgspresseren (som kun bruges til sukker i øvrigt - vi har en anden til hvidløg) og derefter dustet med guld. De var lidt sjove at lave og jeg skal afgjort eksperimentere mere med det. De er tørret med Matas kosmetiksvampe som adskillere. Det er et superfif, som jeg har lært af Vibeke. De er rigtigt gode til at understøtte næsten hvad som helst, der skal sættes til tørre.
Åkandebladene er malet med guld og sprit. Og så fik kjolen altså også lige et lag (det kan være svært at holde op igen). Tommelises øjne er bronzefarvede fordi det nok er den farve, som er tættest på familiefarven og så ligner hun da på øjenfarven i det mindste. Og hun fik fine lyserøde læber, hvilket man næsten ikke kan se på billedet.
Kagen indeholder mudcake (den mørke) med hindbærmousse. Det er en fin kombination og det er nemt at arbejde med. Der er smurt op med IMBC, som nok er den som er nemmest for mig at arbejde med og den jeg bliver mindst uvenner med, men det kræver plads i køleskab eller at årstiden samarbejde.
Og så lige et billede, hvor hun er ganske usminket.
Og dette er så den sidste kage (eller den første) fra kageprinsessens kagefødselsdag. Og jeg tænker at der nok lige går en rum tid inden jeg igen har lyst til at lave kage. Godt der først er fødselsdage her i huset igen i marts. Det er så tilgengæld også de to vigtigste fødselsdage, så der skal jeg nok forberede lidt.
Kageknus herfra (og tusinde tak for rigtigt mange pæne ord om mine kager)

14 kommentarer:

Grith sagde ...

Hvor er den super sød, og du er ret god til at skrive en sådan en slags eventyrslyd.

Håber du forstår hvad jeg mener.

Knus Grith

Piskeriset sagde ...

Hun er da også lige til at spise ;-)

Rigtig sød idé til en kage!

Signe sagde ...

Kære Grith
Tusinde tak. Og ja jeg tror jeg ved hvad du mener. Jeg prøver lidt og leger med ord og jeg synes det er lidt hyggeligt. Og ind i mellem har jeg nogle holdninger jeg gerne vil have ud mellem sidebenene og helst uden at støde nogen, men også gerne så jeg måske får en refleksion eller to undervejs fra andre.
Knus til dig

Signe sagde ...

Kære Piske
Tusinde tak og faktisk så står hun på køkkenbordet lige nu (hun var nemlig ikke sat fast fordi hun var så stor (10 cm) og sad fint af sig selv) og jeg pønser på at genbruge hende. Åkanderne er nu altså spist.
Jeg går lidt og tegner skitser til en prinsessen med guldkuglenkage til martsfødselsdagen. Og den er så lidt i samme genre. Jeg tror det vil falde i den lille prinsesses smag - hun har nu bare elers ønsket sig en prinsessekage.
Knus

Sine K-J sagde ...

Kære Signe.
Flot flot kage (igen), dejlig historie, men jeg bliver nødt til at korrigere dig en smule. Håber det er ok. Tommeliden er en dreng, det er et Grimm-eventyr, hvorimod Tommelise er en lille fin pige i åkander skrevet af HC Andersen.
http://www.grimmstories.com/da/grimm_eventyr/tommeliden
http://www.andersenstories.com/da/andersen_fortaellinger/tommelise
Ikke at det ændrer synderligt på din tanke bag.

Kh Sine

Tina Liel sagde ...

Hvor er den eventyrlig flot. Det er altså rene kunstværker du fremtryller. Hvis jeg var dig ville jeg lave sådan en rigtig fotobog med alle dine kager så du kan nyde dine præstationer og vise dem når gæster kommer. Ha en dejlig dag♥

Signe sagde ...

Kære Sine
Du har da så ganske ret. Tak. Det er i øvrigt begge dejlige eventyr. Jeg er nu mest til RuneTKiddes fortolkning af Grimm - de er fantastiske.
Signe

Signe sagde ...

Kære Tina.
Tusinde tak. Jeg synes også selv det går ganske godt.
Jeg har planlagt fotobog af mange omgange inde i mit hoved, men så flyver tiden fra mig og jeg tænker at det er nu også meget godt at leve i nuet, men en dag kommer der tid - tror jeg.
Knus

Anonym sagde ...

Dette er en virkelig flot kage. En ægte prinsesse værdig :-))
Bundfarven er så lækker og ren. Lige mig.
Jeg er glad for at du kunne bruge mit fif med svampene :-D
Knus fra mig

Signe sagde ...

Kære Vibeke
Tusinde tak. Bundfarven er en americolor - jeg er blevet ret så meget fan af de farver og de er nemme at bruge. Så jeg skal nok til at koordinere at mennesker jeg kender skal et lille smut til USA og være min kurer ;-) for told er da for træls en ting at skulle indregne. Og svampene er et supertrick, som også Marianne vist har lagt sig til.
Knus til dig

Ombygning sagde ...

My first time when i arrive here and must say that you have a really nice and professional blog.

Signe sagde ...

Dear Ombygning
Thank you very much. You are always welcome here.
Signe

Anonym sagde ...

Hej:)
Du skriver at du lavede åkanderne i en skål.....det forsøgte jeg også, men de sad fast :/ Forer du skålen med film eller ?
Mvh Anette

Signe sagde ...

Jeg tror jeg dustede den med maizena - men det er jo lige et par dage siden :-)