tirsdag den 13. juli 2010

Fødselsdag hos fire

Min veninde skulle bare lige have barn nr 3, men nr fire kom med ved samme lejlighed og nu har de så fire børn med fødselsdag indenfor fjorten dage, men så kan man jo heldigvis slå dem sammen og bakse et stort telt op på gårdspladsen og satse på dejligt vejr. Og jeg øjnede en lejlighed til at lave kage. Så jeg sagde til veninden at jeg ville tage kage med og så kunne det bare være en gave til de to små. Og gik der lige det galt med lidt tidspres. Og mine forberedelse røg fløjten, men bortset fra det er kagerne gode. Sørøverskibet er en lys chokoladekage, som er malet. Og Hans har lavet skattekisten som ligger ved siden af skibet.

Jordbærkagen er snyd - for den er lidt chkoladebunde og noget mandelbund og så er den fyldt med hindbærmousse og kanubicreme. Ane har prikket hullerne i jordbærene og udstukket haserne. Hans har udstukket bladene og lagt dem på. Og det var så ikke helt som jeg måske syntes, men faktisk ret ok og hvis jeg inisterer på at lave kage, nr jeg er alene med ungerne så er de jo også nødt til at have lov til at være med. Kagen er vind og skæv forneden og det er så tilgengæld ene og alene min fortjeneste, men den smagte skønt og det tæller for en del synes jeg.
Og begge kager blev positivt modtaget og rost til skyerne. Iøvrigt var der en ekstra kage lavet af resterne, men helt uden fondant og så smager det jo allerbedst.
Kage uden fyld kan man nemt transportere til lagt langt væk uden problemer, mens fyldte kager kun dårligt kan transporteres langt langt væk i en bil uden aircon, heller ikke slev om det gøres i slutningen af Juni med åbne vinduer, så det flød noget ud. Men lige præcis i dag er vores aircon blevet lavet, så den kan klare turen til ferie endnu længere væk (Umbrien og Prag). Og nu må det så godt skynde sig at blive ferie...

5 kommentarer:

Camilla sagde ...

Sikke en fin jordbær-kage :o) Jeg er sjovt nok selv lige i processen med at kreere en kage med jordbær på, men det passer jo rigtig godt til om sommeren, og så er de egentlig forbavsende lette at lave :o)

knus
Camilla

Signe sagde ...

Kære Camilla
tak - ja de er forbavsende enkle og kan tåle børneindblanden uden de store skader. God fornøjelse og så vil jeg glæde mig til at se billeder.
Knus til dig

Signe sagde ...

Kære Moster K
Tak og kanubicreme er vel en slags ganashe med chokolade og nougat og lidt sprit eller appelsinsaft.

1 liter piskefløde
300 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
150 g blød nougat
1¾ dl cognac

Fløden varmes hakket choko tilsættes sammen nougat og sprit og dagen efter piskes det op - og vupti

Knus til dig

Piskeriset sagde ...

Hvor er de fine - og selvom jeg er helt pjattet med pirater, så ville den jordbærkage nu også være ganske velkommen på mit bord! :-D

Hav en dejlig weekend!

Signe sagde ...

Kære Piske
Tak for roser.
Jordbær er så meget nemmere end roser og blomster. Og hindbærcremen smagte så godt.
Knus