torsdag den 1. juli 2010

Muffins med mørk chokolade, kirsebær og mandelmel

Opskrift på den muffin, som er under den lille havfrue kommer her:

125 g smør (det er ca. ½ pakke)
250 g rørsukker (3 dl) eller muscovado eller blanding af farin og sukker
3 æg (eller 6 æg fra små dværghøns)
150 g mandelmel (mandler malet i minihakkeren eller blenderen eller hakket uendeligt fint)
200 g hakket mørk chokolade
300 g syltede ustenede kirsebær
1½ dL mælk
1½ dl mandelsirup (eller mælk eller anden passende væske)
350-400 g mel
3 tsk bagepulver
1 spsk vanillesukker

Smør og sukker smeltes sammen i relativt stor gryde (stor fordi det sparer opvask). Æggene piskes i (sørg for at de ikke bliver til røræg). Tilsæt mandelmel og vanille. Tilsæt kirsebær. Tilsæt væske. Tilsæt chokolade og rør til homogen masse (altså bortset fra kirsebær og chokoladeklumper). Sigt mel og bagepulver og rør det i til melet netop er rørt ind i dejen.

Bages i ca. 30 store muffinforme eller 24 muffinforme og en lagkagebund ved ca. 175 grader i ca. 15 minutter.

Og de er også gode efter en tur i fryseren.

2 kommentarer:

Mig sagde ...

Ummmmm TAK

Hyggehygge
Marianne

Signe sagde ...

Velbekomme ;-)
S