søndag den 12. december 2010

Småkagedag

De sidste mange mange år har det været fast tradition, at der holdes julehyggedag hjemme hos os for de venner som lige kan den dag der er hyggedag. I begyndelsen var konceptet voksenkonfekt med spiritus. Så kom der børn og alt for mange børn til at det var godt at hygge en hel eftermiddag med ting børn absolut skulle holdes fra. Så forsøgte vi et år med konfekt uden spiritus, men det holder altså ikke. Og sådan endte vi på småkager. For de kan laves med børn og de kan forberedes i forvejen. Alle medbringer en dej eller to - næsten efter eget valg - for det er praktisk at koordinere. Og bagefter deles småkagerne. Dette er hyggedagens produktion og for at sætte proportioner på skal det måske siges at bordet er 100 cm bredt.
Hvert år diskuterer vi to småkager. Vanillekransen og specien. Der er delte meninger om hvordan en vanillekrans skal se ud og jeg vil ikke gengive den anden sides argumenter for jeg forstår dem ikke, men altså en vanillekrans er da sådan en som kommer gennem en kødhakkers stjerneskive og bagefter foldes til en ring.
Den anden diskussion er hvorvidt specien er en julesmåkage. Og for mig er specien ikke bare en julesmåkage, men selv julesmåkagen. Og det er jeg af en eller anden grund den eneste som synes. Og alligevel så bliver specierne næsten spist under bagningen - både af børn og af voksne. Og jeg synes det er skønt - for så har jeg jo ret i at det er den bedste julesmåkage.
Alt i alt kan konceptet klart anbefales. Det er hyggeligt. Det giver hyggesnak for den feminine side. Ungerne synes det er hyggeligt. Mændene drikker øl, mens de holder øje med ovnen. Det giver masser af forskellige småkager på en nem måde og så er den del af juleræset slut. Og det vigtigste er at det bare er så hyggeligt.

15 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det lyder også som en rigtig hyggelig dag - god tradition!

Godte sagde ...

Jeg tror, min indre autist ville gå helt i spåner med så mange (andre) i mit køkken som skulle alt muligt *Gys* ;-D

Skal du ikke dekorere nogle af dem?
http://sweetsugarbelle.blogspot.com/

Anonym sagde ...

Hej Prinsesse
Jeg står bag dig med hensyn til vaniljekranse... De skal laves på den måde :-) Men lige mht den anden småkage... Så må jeg med skam fortælle at jeg aldrig har smagt den... Kan næsten forstå at jeg er gået glip af noget stort. Må nok hellere se at få lavet en dej -ggg-
Rigtig god dag til dig

Lene's kage-design sagde ...

Vanilliekranse er runde og kørt gennem en stjerne på kødhakkeren -det er helt sikkert :)
specier er også en julesmåkage for mig, men jeg får den dog aldrig bagt (min bedstemor var SÅ fantastisk til at lave dem, og jeg vil bare ikke slå dette minde ihjel ved selv at prøve)

Sikke en hyggelig tradition I har der..det lyder som ægte julehygge..

Kager skal der til sagde ...

Sikken en masse kager , det ser godt ud !!!

Tager godt nok hatte af, for du vil lægge hus og køkken til det..... Jeg får fnidder hvis der er andre i mit køkken, men der er så også max plads til 3... ad gangen... hihihi

Jep, sådan skal en vanillie krans se ud..

Den anden kender jeg slet ikk ???

Be om opskrift ?

Hyggehygge
Marianne

Anne (Kagekrummer.com) sagde ...

Jeg holder også på at Specier er JULESMÅKAGERNE - har en stang dej liggende i køleskabet - skal bages i aften ;-)

Signe sagde ...

Kære Piske
Det er en rigtigt rar tradition. Det giver et fint output og det er hyggeligt på en lidt afslappet måde.
Knus

Signe sagde ...

Kære Godte
Jeg har et fornuftigt køkken til den slags udskejelser. Og jeg sætter udstikkerne frem på forhånd. Og så er det faktisk nemt nok. Men jeg er i øvrigt nok ikke specielt sart i forhold til mit køkken. For mig er det nok mest bare noget man bruger. Også selvom jeg ved en fejl er havnet i et designerkøkken, når jeg nok egenlidt burde have haft et kæmpelandkøkken.
Jeg synes det er smukke de dekorerede kager, men jeg kan bedre lide dem uden alt det sukkersnask, så jeg tror først jeg starter på det når jeg får god tid og bare skal lege. Men jeg er i den grad frsik på en temaeftermiddag.
Knus

Signe sagde ...

Kære Vibeke
Tak for opbakning (og kælenavn).
Specier er gode. Anneauchocolats marcipanspeier er fantastiske i øvrigt.
Og ja du har brug for en dejrulle.
Knus

Signe sagde ...

Kære Lene
Hvor er det dejligt at have en trosfælle - tak.
Signe

Signe sagde ...

Kære Marianne
OPskrift er på vej - snart. For specier er bare julesmåkagen.
Det gør afgort en forskel hvor stort et køkken man råder over. Sidste år holdt jeg fødsesldag for mig for 40 mennesker i mit køkken - men det var dælme også trangt.
Knus

Signe sagde ...

Kære Anne
Det er så dejligt at have en åndsfælle. Specier er julesmåkagen.
Knus

Godte sagde ...

Jamen mit køkken er hverken designerkøkken, stort eller ekstremt rent - det er mere det der med, at nogen skal pille, rode, rage ved mine kære køkkenting.
Jeg ved det - jeg er sær - jeg arbejder på det.. *Rødme*
Temadag ku' være hyggelig. Jeg er snart færdig med at researce :-D

Signe sagde ...

Temadag er en god ide og jeg lægger gerne køkken til.
Knus

Godte sagde ...

Jeg kunne nu også godt lægge køkken til. SÅ sær er jeg heller ikke :-D
Du må jo sige til - det er vist dig, der har mest bøvl med kalenderen.