mandag den 20. december 2010

Spille kort-kage


Jeg har haft denne kage med til spillekortaften hos gamle venner. Jeg har ellers ikke spillet kort i årevis. Og det har været savnet i den grad hos mig og heldigvis også hos gamle venner. Så vi har spillet kort to gange i efteråret. Og kortspil er afgjort bedre end kage. Denne kage var med til første kortaften. Det er en mudcake med hindbærmousse. Og der blev spist en del. Kuglerne er lavet af troldeungerne. Overtrækket er primært marcipan.
Til den anden kortaften havde jeg en cheesecake med og den er der heldigvis ingen billeder af - for den blev grim på en helt vildt pinlig måde. Og måske betyder det mere for mig en det gør for absolut ikke overfladiske mennesker. Men nu er jeg simpelthen nødt til at fremstile en ny cheesecake, som lykkes til det samme selskab. Fordi det er for pinligt at faserne løb sammen. Det trak hvidt op i den røde kirsebærgele. Heldigvis var kagen på billedet god - for ellers kunne man jo havde fået ødelagt sit gode kagery allerede ved første servering. Spøg til side, men kun lidt. Heldigvis smagte begge kager godt - og det er jo på sin vis det vigtigste, men når man nu synes, at det med smagen er lidt en selvfølge. Så må det jo gerne være pænt. Og helst sådan som det så ud inden i mit hoved.

10 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Hvor er den flot! Jeg er ret vild med mønstret - rigtig fint lavet :-)

Og nu er smagen jo det allervigtigste ved cheesecake (selvom jeg godt kan forstå trangen til at præsentere den pænest muligt), men hvis det er, vil jeg da gerne aftage eventuelle mislykkede cheesecakes - jeg eeeelsker cheesecakes! :-D

Signe sagde ...

Kære Piske
Tusinde tak. Jeg synes også det er et gdt mønster - det er sådan en prægeplade fra wilton, som er købt ganske billigt i Prag.
Mit rationelle jeg er enig i det med smagen, men jeg blev ret så skuffet over at den havde formastet sigt til at snaske sig sammen. Jeg skal gerne sende mislykkede versioner i din retning. Mine meget søde kortspillevenner synes dog at det var fuldstændigt ligegyldigt at den så forkert ud. Så det var kun mig som var noget hysterisk omkring udseendet.
Knus til dig

Anonym sagde ...

Det er en fin kage. Jeg modtager også gerne cheesekager hvis det er :-P

Signe sagde ...

Kære Vibeke
Tak.
NUú kan det vel forhåbentligt ikke blive ved med at gå galt, men ellers må postDK jo sende noget cheesecake i din retning, så skal den i hvertfald nok være lidt sammenblandet. Jeg tror egentligt jeg er sådan et menneske, der bliver ved indtil jeg har styr på det, men som regels skal der ikke mange forsøg til. Og jeg har altså før lavet cheesecake med succes. Og når jeg nu gentager mit fødselsdagkageselskab i januar, så skal der i den gard cheesecake til.
Knus til dig

Sine K-J sagde ...

uh, jeg ærgrer mig over jeg bor helt herovre i Jylland, for hvor ville jeg dog gerne en skønne dg smage en af dine lækre, smukke kager. For jeg fornemmer klart at indholdet er rigtigt lækkert i alle kager og ikke bare en kedelig chokoladekage i flot indpakning.
Men Signe, glædelig jul til dig og dine. Knus herfra.

Tina Liel sagde ...

Hvor er den flot og hvor hyggeligt med kortaftener. Jeg vil ønske dig og dine en glædelig jul og et godt nytår. KNUS

Signe sagde ...

Kære Sine
Måske en dag kommer der en kage til Jylland. Og ellers har du ret indholdet er det vigtigste. Godt nytår til dig og dine. Knus Signe Dobbelt V

Signe sagde ...

Kære Tina
Tak. Og kortaftner er af det gode - voksenhygge på voksenvilkår. Dejligt nytår og tak for gaven til bloggen.
Knus
Signe

lone.g sagde ...

Kære Kageprinsessen
Der kunne du have snydt mig, jeg synes at din kage ser fantastisk flot og lækker ud! sorry
Jeg ville være stolt over hvis jeg havde lavet den. Enten må du være sindsygt meget kreativ og dygtigere eller også stille du meget store krav til dig selv. Jeg er lidt misundelig....
mange hilsner lone.g

Signe sagde ...

Kære Lone
Denne kage er jeg godt tilfreds med. Der er dog snydt lidt for mønstret kommer fra en "skabelon", men det er pænt så det er vel ok. Det var den anden og ufotograferede kage jeg var lidt træt af, men så længe det smager godt så går det jo alligevel.
Og bortset fra det så har du nok et eller andet sted ret i at det er nemt at stille for høje krav til sig selv, når nu ambitionerne til en kage vokser.
Og tak for din fine ros.
Signe