søndag den 9. maj 2010

Klamt grønt stads - lidt ligesom nutella

Klamt grønt stads som manden sagde, men det er pistagecreme eller bare nutella lavet på pistagenødder.

I Frederiksværk er der ikke det store udvalg i specialbutikker - med mindre man regner butikker med grimt tøj som specialbutikker eller pizzariaer for den sags skyld, så jeg har købt mine pistagenødder i en pose med salt og skaller, derefter knækket dem og vasket dem - og så endeligt tørret dem, måske lidt besværligt for man kunne nok bare købe en pose med usaltede knækkede nødder, men altså ikke lige her omkring og forresten ville farven nok også være blevet mere fint syntetisk grøn af sådanne nødder.
Men med hjælp fra Klidmoster (tak) så har jeg eksperimenteret lidt for crema di pistachio er nok en af mine italienske favoritter. Jeg har sidt en håndfuld kerner i min minihakker med en sjat honning og en sjat ananassirup. Og det smager fantastisk på brød og sikkert også i hjemmelavet is. Jeg har efterfølgende lavet en portion mere med pistagekerner og ahornsirup, som flyder lidt mere lidt, men smager lige så godt.

8 kommentarer:

Jette Elisa sagde ...

UHMM... Mon ikke den kunne bruges til et lækkert lag i en kage, hvis den blev vendt i noget hårdt pisket skum ;0)

Klidmoster sagde ...

Det er altså guf :-)

Sig endelig til næste gang du vil lave det, så køber jeg med glæde nogle usaltede uden skaller hos min lokale nøddepusher og sender dem til dig!

Signe sagde ...

Kære Jette Elisa
JO det kan helt sikkert sagtens bruges i skum med husblas - men mon ikke man skal forvente at det er svært vanedannende ;-)
Signe

Signe sagde ...

Malou - du er for sød.
Alternativt skal jeg bare tænke på det næste gang jeg tager en tur i bazar Fyn med min moder. Jeg har i al den tid vi har boet heroppe ønsket mig en perlebutik, men Frederiksværk er det kedeligste provinshul på mange punkter. Men uanset farven, så smager det godt.
Signe

Tina Liel sagde ...

Nam Signe. Har aldrig smagt det men kan forestille mig at det smager skønt. Kan godt lide den slags specialbutikker I har hi hi. Og sikke underskønne kager du har lavet. Hvor må det være skænt med sådan en hobby. Har du ikke lyst til kun at arbejde med det? Hvor er den lille Jonas baby sød. KNUS♥

Piskeriset sagde ...

Det kan godt være, at det ser noget skummelt ud, men det lyder altså også ret spændende! Jeg kender ikke crema di pistachio, men det lyder som noget, jeg må prøve en dag!

Signe sagde ...

Kære Tina
Tak for alle roserne. Det er nam og lidt vanedannede. Jeg kan også godt lide almindelige butikker, når jeg er i udlandet - jeg synes det er sjovt at kigge på andre menneskers hverdag og få lov at være helt uforpligtende nysgerrig.
Jeg kunne ikke tænke mig at arbejde med kager - jeg synes det er sjovt og på en eller anden måde afstressende at lave dem og så er det måske også fordi det er udfordrende. Jeg synes nok egetnligt heller ikke at jeg er nok præcisionsmenneske til at kunne levere perfektion hver gang, men det kan vel trænes op. Jeg tror dog dte ville være et dårligt lønnet job at lave kage. Og når alt det er sagt, så er jeg til dagtligt kvalitetschef på en mellemstor medicinalfabrik (Pharma-Vinci), hvor jeg arbejder med råvarekemi, mikroorganismer, hygiejne og en hel masse andet - og jeg kan godt lidt mit arbejde, så kageriet skal bare fortsætte med at være en hobby.
Jeg var i øvrigt begyndt at savne dig fra dine indlæg på din blog - det er pudsigt som nogle ting bliver en dejlig vane - jeg nyder at læse om din hverdag og dine tanker og jeg kender i øvrigt godt det med at have travlt og mangle tid til bloggerier.
Kæmpe knus herfra

Signe sagde ...

Kære Piskeris
Det skal prøves - det er dejligt og meget vanedannende. Det er noget af det jeg altid slæber med hjem fra Italien.
Der er i den købte jeg har stående noget skumentmælkspulver og det tror jeg jeg skal have købt for at prøve hvilken forskel det gør.
Signe