fredag den 14. maj 2010

Mais barnedåbskage

Lille Mai er blevet døbt. Lille Mais mor ville gerne have en dåbskage. Mai bor i midtjylland og vi skulle køre alt for langt for at komme dertil, så kagen er næsten massiv kage - dvs den nederste er smurt med et lagt lemoncurdIMBC. Kagen er tyllet med tutter og jeg havde først sat et brunt bånd om den øverste kage og ville også sætte det på den nederste, men havde så lyst til at sætte en tuttekant og satte så derefter en under båndet og satte så en over båndet og jeg synes de blev så fint elegante at jeg faktisk havde lidt svært ved toppynten som jeg egentligt havde planlagt skulle være en masse roser omkring en guld baby, men jeg endte med kun at placere den gyldne baby - fordi less nogen gange er more.
RuneTKidde har det fineste rim om lille lyserøde Lars, der er barn af to slags mennesker. Lille Mai er barn af to slags mennesker, som har mange børn. Mai er sin mors femte barn og sin fars fjerde barn og alt i alt er hun det 8. barn, som de to mennesker har, men det første de har sammen. Mais mor er min gode ven, selvom hun er vokset op tæt på min mand og de har mange ungdomsoverlap. Jeg mødte hende til en fest og snakkede med hende hele aftenen. Og da jeg mødte hende næste gang kunne jeg ikke kende hende, men hun kunne da bare have taget den samme edderkoppe udklædning og hugtænder på, hvilket jeg så sagde til hende og så snakkede vi videre. Og det gør vi stadig, når vi ses en gang i mellem. Og jeg holder af Mais mor. Hun er en dejlig pige, som har oplevet rigtigt mange ting jeg er glad for ikke at have prøvet og så er hun stadig et positivt menneske med et lyst sind og det synes jeg er beundringsværdigt.

4 kommentarer:

Cathrine sagde ...

Hej Kageprinsesse. Jeg er lige begyndt at læse din fine blog, og er meget imponeret. Jeg ville lige høre om du vil dele et par ting med mig, til en kage jeg skal lave til min morfar: Det der kokosmousse, hvordan laver du det? Selvom du synes det er for sødt :) Og så det trick du skrev du havde lært at LeneC (?) til at lægge sugarpasten fint, glat på...?
Mvh Cathrine

Marianne sagde ...

Rigtig fin kage, kan godt lide dine tutter, og det ser sødt ud at babyen ligger der i guld.

Hyggehygge
Marianne

Signe sagde ...

Hej Cathrine
Tak for roserne. Jeg vil meget gerne dele. Jeg synes det er en dejlig hobby og hvis flere er med er der flere muligheder for butikker, som gider handle med ting til det og mange flere fordele.
Jeg tror kokosmoussen er fra kageportalen: http://www.kageportalen.dk/index.php?option=com_ricettario&func=detail&Itemid=10066&id=51
Kagepotalen ejes og censureres af kagebutikken.dk, men der er nogle gode opskrifter mv på siden generelt.
Jeg læser ellers mest på www.scandinaviancakedecorators.com, som er en rigtigt god side og varmt kan anbefales.
LeneC tricket handler om at bage kagen i en figurform. Den med klovnen er bagt i en form, som ligner det klovneansigt du ser. Når kagen er bagt smøres den med et eller andet, som får overtrækket til at klistre fast fx abrikosgele eller smørcreme - jeg bruger jævnligt apple butter http://www.anarka.dk/blog/?p=2289).
Når kagen er smurt lægges et lag sugarpaste på og den rengjorte og tørre form trykkes ned over og vendes så kagen er indeni, hvorefter kage trykkes ned i formen med et fast tryk og sådan bliver alle markeringer på kagen trukket tydeligt op.
Du må meget gerne spørge, hvis der er andet jeg kan svare på.
God fornøjelse.
Signe

Signe sagde ...

Kære Marianne
Jeg kunne faktisk også godt lide symbolikken i en guldbaby når nu det var første fælles barn.
Jeg har lidt nogte med tutter for tiden - jeg er nok snart nødt til at få det kursus hos Sif.
Knus