søndag den 30. januar 2011

Salte honningmandler

Vibeke havde en opskrift på honningristede mandler med salt og jeg blev inspireret, så jeg lavede en portion inden mine forældre og min bror kom til fødselsdag for fjorten dage siden. De blev spist - vupti. Og jeg måtte lave nogen nye for at der også skulle være til kagefødselsdagsfesten.

Det er nemt at lave ristede mandler - forbløffende nemt faktisk. Man tager en pande og varmer panden op sammen med mandlerne, mens man rører nænsomt i dem. Nænsomt fordi de ellers ryger ud over det hele. Rører fordi de ellers branker på den ene side. Når mandlerne snakker og man er ikke i tvivl, hvis man lytter efter, så putter man honning på, så meget eller lidt som man synes, men nok til at mandlerne befugtes af sødme. Her skal man være lidt mere kontant i sine bevægelser, så der bliver fordelt honning og varme lige for alle mandler. Det hele smides på bagepapir med lidt salt og ligger indtil det er kølet af. Derfra skal man være lidt opmærksom på at mandlerne ikke bare fordamper op i den blå luft. Det gør de nemlig nemt.

Det er tydeligt at smage honningen på mandlerne. Det kan betale sig at bruge anstændig honning fra bier som har spist godt for det kan smages når mandlerne er færdige. Jeg har brugt honning herfra.

4 kommentarer:

Sabine sagde ...

hvor ser de lækre ud!

Anonym sagde ...

Uhhmmmm Namme nam... Skal snart lave en lille portion igen :-)

Signe sagde ...

Kære Sabine
Tusinde tak og de er helt vildt lækre (og nemme).
Signe

Signe sagde ...

Kære Vibeke
Det var altså ikke for at friste (lokke lokke), men din opskrift er da for lækker. Min sidste portion var nok rimmeligt stor og den holder endnu eller også er det bare fordi huset er mættet af kage og sukker.
Knus