Chocolate Chip Cookies eller bare CCC eller måske et fint dansk ord KokoladeKnapKager (KKK).
De er nemme at lave og de kan laves i god tid. Jeg bruger Katrine Klinkens opskrift (modificeret lidt) fra Børnenes store Kogebog og putter så det i som lige ligger i skuffen. Og hendes Prinsessekogebogen er det arveste, så lad være at købe den. Og en ægte prinsesse ved den slags.
Opskrift: Smørmasse:
100 g farin
100 g sukker
125 g smør (blødt)
en god håndfuld hjemmelavet vanillesukker eller vanillekorn fra en god stang
1 æg (eller 2 hvis de er fra dværghøns)
Blandes godt
Tørstof:
1 tsk bagepulver
150 g mel
1 tsk salt
Blandes godt og blandes i smørmassen
Fyld:
Tranebær
Rosiner
Tørrede hakkede abrikoser
Nødder, mandler, valnødder, peanuts eller andre nødder
Chokolade i knapper eller hakket
(200-300 g fyld passer godt)
De skal bages ved 175 grader i ca. 10 minutter og de skal køle af på en plan flade for de er bløde, når de kommer ud. De skal først pakkes, når de er kolde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar